Hûsítõ uborkás limonádé
sponsored links
Nem tudom nem észrevenni, hogy a limonádé ismét divat lett. Különlegesség számba megy a ?házi? típusú, és nagyon nem értem, miért kerül csilliárdokba, pedig semmi extra. Szerencsére vannak kreatívabb megoldások is, ami már szimpatikusabb egy fokkal. Ide tartozik az uborkás változat is. Én elõtte még sosem ittam, de annyira tolják, hogy gondoltam kipróbálom tényleg házi változatban, töredék áron. Ilyen melegben különösen jó az uborka, citrom hûsítõ hatása.
Egy szimpatikus receptet találtam Szárnyas Ízvadásznál, és bátortalanul fél adagnak futottam neki elsõ körben, amibõl 1 liter született. Kicsit változtattam az elkészítési módon.
Hozzávalók:
? kígyóuborka
1 ág bazsalikom
? citrom
? narancs
3 ek gyümölcscukor (ez csak tájékoztató adat :)
1 liter meleg víz
a poharakba: jégkocka, citrom, uborka, narancs, bazsalikomlevél díszítésnek
A bazsalikom letépkedett leveleit mozsárba tettem és a cukorral összezúztam. A kígyóuborkát almareszelõn lereszeltem és egy nagy befõttes üvegbe tettem, majd rászórtam a cukros bazsalikomot, végül nyakon öntöttem jó meleg vízzel. Amikor kihûlt, átszûrtem egy kancsóba, belefacsartam a citrom- és narancslevet. Díszítésnek mehet a pohárba 1-2 karika uborka, citrom vagy narancs, pár levél bazsalikom. Na meg a jégkocka.
Meglepõen finom, pedig nem igazán bíztam benne. Azóta kánikula idején rajta van az itallapunkon. Érdemes kipróbálni. Csak úgy kalandvágyból.