Hûsítõ, csokis és pikáns
sponsored links
Egy újabb mediterrán csokitorta. Könnyed, lisztmetes és isteni finom! Nem tudom miért, de idén vonzanak a lisztmentes dolgok?ja és bazsalikom van benne, csak hogy szóljak.
De ez a tény, mármint a bazsalikom, ne tántorítson el senkit, pont annyi van benne, amennyi az ízlésnek megfelelõ. Olykor jólesik kísérletezni az ízekkel, fûszerekkel! Nemrég egy nõi magazin felkérésére készült ilyen válogatás. És ha bazsalikom mehet a limonádéba, miért ne mehetne süteménybe is. A végeredmény engem is meglepett. Állaga könnyû, talán a kevéske diótól. És mind az benne van, amit a mediterrán világban csodálok: egyszerûség, gyorsaság és az ízek harmóniája. Egy baj volt vele, hogy nem lehetett senkit leállítani a nassolásról és hamar elfogyott.
Egyszerû csokitorta bazsalikommal
Hozzávalók:
150g étcsokoládé
80 g vaj
2 kiskanál friss, felaprított bazsalikom
100 g cukor (vagy kevesebb)
4 tojás
8 dkg darált dió
A bazsalikomleveleket szeleteljük fel nagyon apróra.
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra.
Tegyük a csokoládét és vajat egy jénai tálba és gõz fölött olvasszuk fel, majd keverjük bele a felaprított bazsalikomot és tegyük félre hûlni.
A tojások sárgáját keverjük krémesre a cukor felével, majd forgassuk össze a megolvasztott csokoládéval.
A cukor másik felével verjük fel kemény habbá a tojásfehérjéket és felváltva keverjük össze csokikrémmel és a darált dióval.
Egy 20centis kerek tortaforma alját béleljük ki sütõpapírral, öntsük bele a csokis masszát és kb. 30 perc alatt süssük készre. Végezzünk tûpróbát a süti közepén, és ha már nem ragad a tészta, akkor elkészült.
Mascarponéval, vanília, vagy citromos fagyival isteni.
A FACEBOOK-on pedig fagyis hét, számos fagyi recepttel!
Sütievés büntetlenül ? napraforgós, csokis tallérok
Csokis, szezámos falatok (tojás és fehér liszt nélkül)
Mexikói csokis püspökkenyér
Egyszerû csokis szelet
De ez a tény, mármint a bazsalikom, ne tántorítson el senkit, pont annyi van benne, amennyi az ízlésnek megfelelõ. Olykor jólesik kísérletezni az ízekkel, fûszerekkel! Nemrég egy nõi magazin felkérésére készült ilyen válogatás. És ha bazsalikom mehet a limonádéba, miért ne mehetne süteménybe is. A végeredmény engem is meglepett. Állaga könnyû, talán a kevéske diótól. És mind az benne van, amit a mediterrán világban csodálok: egyszerûség, gyorsaság és az ízek harmóniája. Egy baj volt vele, hogy nem lehetett senkit leállítani a nassolásról és hamar elfogyott.
Egyszerû csokitorta bazsalikommal
Hozzávalók:
150g étcsokoládé
80 g vaj
2 kiskanál friss, felaprított bazsalikom
100 g cukor (vagy kevesebb)
4 tojás
8 dkg darált dió
A bazsalikomleveleket szeleteljük fel nagyon apróra.
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra.
Tegyük a csokoládét és vajat egy jénai tálba és gõz fölött olvasszuk fel, majd keverjük bele a felaprított bazsalikomot és tegyük félre hûlni.
A tojások sárgáját keverjük krémesre a cukor felével, majd forgassuk össze a megolvasztott csokoládéval.
A cukor másik felével verjük fel kemény habbá a tojásfehérjéket és felváltva keverjük össze csokikrémmel és a darált dióval.
Egy 20centis kerek tortaforma alját béleljük ki sütõpapírral, öntsük bele a csokis masszát és kb. 30 perc alatt süssük készre. Végezzünk tûpróbát a süti közepén, és ha már nem ragad a tészta, akkor elkészült.
Mascarponéval, vanília, vagy citromos fagyival isteni.
A FACEBOOK-on pedig fagyis hét, számos fagyi recepttel!
Hasonló bejegyzések:
Sütievés büntetlenül ? napraforgós, csokis tallérok
Csokis, szezámos falatok (tojás és fehér liszt nélkül)
Mexikói csokis püspökkenyér
Egyszerû csokis szelet