Húzott szemû fasírt burgonyapürével
sponsored links
Egész egyszerûen muszáj voltam kipróbálni a panko-morzsát. Mivel a drága férjecském vagdaltként eszi a fasírtot, azaz morzsában van a fasírtgolyó meghempergetve kisütés elõtt, így rajta teszteltem :)
Hogy mi is az a panko morzsa?
Szilánkszerû, szálkás, száraz pelyhekbõl áll, az európai morzsánál jóval durvább, így az ezzel készülõ panír ?sündisznós? lesz, s mivel jóval kevésbé szívja magába az olajat, mint az európai morzsa, rendkívül ropogós és levegõs állagot eredményez.
A végeredmény tényleg nagyon cuki, rá is kaptam volna erre a morzsára, de elsõként az ára tántorított vissza, ami többszöröse az itthon kapható kenyérmorzsáénak, másrészt pedig az összetevõk listájánál mészre is akadtam :-/
De ami a lényeg: egy jót vacsiztunk, új színt vitt a fasírt tálalásába és fogyasztásába, próbáljátok ki Ti is!
Gyorsan lepötyögöm a krumplipüré receptjét, én így készítem:
Jóóóóó sok krumplit megmosok, meghámozok és nagyjából felkockázok, majd beledobálom õket egy széles, tágas ...