Húzott rétes gyümölcsökkel
sponsored links
Viktorunk tegnap rákérdezett - Mikor csinálsz nekem húzott rétest?
Mit is felelhet erre egy jó Anyós jelölt.
Holnap!
Már régen szerettem volna a rétes húzott változatát is kitanulmányozni.
Eddig mindig csak Anyósom kelt rétesét készítettem.
Végre rátaláltam Gabriellánál erre a receptre, amit nagyon dicsért.
Igaz Õ csak nyújtotta, én tovább mentem a nyújtásnál,mert a tészta engedte a húzást még,szép vékony hártyásra sikerült.
Elsõre csak egy adagot készítettem almával és cseresznyével, eperrel-túróval, majd felbátorodva
még egy nyújtás után, meggyes-túrós is sült.
Nagyon megvoltam elégedve a tészta állagával, ezután is ezt a receptet fogom használni a rétesekhez.
Hozzávalók: 1 adaghoz
- 18 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 evõkanál olaj
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 csipet só
- kb fél dl langyos víz
töltelék: a túrós -meggyeshez
- 40 dkg túró
- 50 dkg meggy
- 3-4 evõkanál búzadara ( én daráltkekszet tettem bele)
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
a kenéshez
- 3 db alma
- 10dkg cseresznye
- fahéj
- citromlé
- 5 dkg cukor
- 1 evõkanál daráltkeksz
töltelék: az epres-túróshoz ez is fél adag tésztára készült
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd fél órát pihentettem.
Gyúrótáblán keztem el nyújtani, majd lisztezett abroszon húztam tovább, a kézfejemmel alányúlva.
Nagyon szépen nyúlt tészta, alig-alig szakadt szinte csak a széle.
Beolajoztam,majd megkentem még tejföllel és rászórtam a töltelékeket, megszórtam kekszmorzsával és az abrosz segítségével feltekertem.
Lekentem a tetejét is tejföl olaj keverékével, majd sütõpapíros tepsibe sütöttem 180 fokon 25 percig.
Hülni hagytam pár percet, majd porcukroztam, és szeletekre vágtam.