Húsz centi romantika

2012-02-14

sponsored links

Ha már nem készítettem szív alakú mousse tortát, és nem sütöttem semmi "szuperszexi" miegymást Valentin napra, azért szerettem volna valami alkalomhoz illõ témával elõállni. Hosszas mérlegelés után a kolbásztöltés mellett döntöttem. Élménybeszámoló következik!

Talán emlékeztek arra a nyári bejegyzésre, ami a közös kenyérlángos sütésrõl szólt a Pest-Buda étteremben: akkor a szavát vettem Litauszki Zsolt séfnek, hogy legközelebb kolbászt töltünk. Az elmúlt félév mindannyiunk számára mozgalmas volt, így most sikerült szaván fognom, és végre újra megszállhattuk a több száz éves pincét, ahol a konyha található.
 
Nagyon vártam már ezt az alkalmat: tudtam, hogy egészen mást kapok, mint amire várok, az viszont sokkal jobb lesz, mint ahogy képzeltem. Nem csalódtam: Zsolti a kenyérlángos után nemesi rangra emelte a sült kolbász mûfaját is.
 
A munka nagy részét persze õ végezte, nyugodtan, kedvesen és villámgyorsan: frissen sütött, lekvárral töltött, mákba hempergetett derelyével várt, sütött egy kis kenyérlángost a kolbász mellé (csak a hagyomány kedvéért), közben elmagyarázta, hogy tudok ...

Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/02/14/hu...

sponsored links

Keres?s