Húsz centi romantika
sponsored links
Ha már nem készítettem szív alakú mousse tortát, és nem sütöttem semmi "szuperszexi" miegymást Valentin napra, azért szerettem volna valami alkalomhoz illõ témával elõállni. Hosszas mérlegelés után a kolbásztöltés mellett döntöttem. Élménybeszámoló következik!
Talán emlékeztek arra a nyári bejegyzésre, ami a közös kenyérlángos sütésrõl szólt a Pest-Buda étteremben: akkor a szavát vettem Litauszki Zsolt séfnek, hogy legközelebb kolbászt töltünk. Az elmúlt félév mindannyiunk számára mozgalmas volt, így most sikerült szaván fognom, és végre újra megszállhattuk a több száz éves pincét, ahol a konyha található.
Nagyon vártam már ezt az alkalmat: tudtam, hogy egészen mást kapok, mint amire várok, az viszont sokkal jobb lesz, mint ahogy képzeltem. Nem csalódtam: Zsolti a kenyérlángos után nemesi rangra emelte a sült kolbász mûfaját is.
A munka nagy részét persze õ végezte, nyugodtan, kedvesen és villámgyorsan: frissen sütött, lekvárral töltött, mákba hempergetett derelyével várt, sütött egy kis kenyérlángost a kolbász mellé (csak a hagyomány kedvéért), közben elmagyarázta, hogy tudok ...