Húsvétra - virslis falatok
sponsored links
Nem szeretem az olyan ételeket, amit nem lehet abbahagyni, mert enni kell!
Most mégis ilyennel vagyok kénytelen elõrukkolni, hogy másnak se legyen jobb :)
Hozzávalók:
- 1 cs. leveles tészta
- 1 cs. virsli (füstli)
- 1 tojás
A leveles tésztát "méretre" vágom, a virsli a mértékegység.
Az egészet megkenem felvert tojással, majd az egyik felére, egy ujjnyi távolságra egymástól ráfektetem a virsliket. A tészta üresen maradt részével betakarom a virsliket és a hézagoknál lenyomkodom, hogy a tésztalapok összeragadjanak.
Egy kicsit vissza kell tenni a hûtõbe, mert felmelegszik a tészta és nem lehet szépen szeletelni. 20 perc múlva, nagyon éles késsel kb. 1 cm-es szeletekre vágom.
A tészta széleit megkenem tojással, és elõmelegített 180 C-os sütõben, pirosra sütöm.
Tényleg nem lehet abbahagyni :)
Elõnye azonban van, gyorsan kész van, mutatós és mindenkinek ízleni fog!
Jó étvágyat hozzá!