Húsvétra készülve
sponsored links
Már csak néhány nap Húsvétig, de még mindig nem vagyok biztos benne, hogy mi lesz az ünnepi menünk, egészen pontosan a süteményeken gondolkodom még. Mivel csak az ünnep egyik napját fogjuk itthon tölteni és szombaton is csak délutántól leszek szabad, próbálom egy kicsit egyszerûbben megoldani a sütés-fõzést.
Reggelire szendvicseket fogok készíteni és lesz sült sonka is (mézes-fokhagymás), házi kaláccsal. Ebédre marhahúsleveset tervezek csigatésztával, rakott tejszínes-sajtos csirkemellet petrezselymes burgonyával. Nassolnivalónak sütök majd leveles túrós rudacskákat, amit imádunk. Édességnek málnás-túrós pitét szeretnék készíteni és rizses kockát/tortát, illetve aprósüteményeket eper és szederlekvárral. Így leírva, nem is tûnik annyira egyszerû menüsornak..:) Ha minden a tervek szerint halad (ahogy soha nem szokott), akkor szombat este elkészítem a sült sonkát és az aprósütemény tésztáját, amit azért is szeretek, mert néhány napig hûtõben tartható. Ha sikerülne az egyik süteményt is megsütnöm, akkor tényleg nem maradna vasárnapra túl sok teendõ...:)