Húsvétra hangolódva- Habcsók tükörtojások
sponsored links
Már nagyon nagyon közel van a Húsvét, szóval egy édesség a locsolók üdvözlésére. Sütés nélkül készül, ha a habcsókfészket készen vesszük.
Mutatós, mókás és 4 féle képpen is tölthetjük, hogy megkapjuk ezeket a tükörtojásnak látszó finomságokat.
Hozzávalók:
- 4 habcsókfészek (Ha nem kapunk készen, akkor tojásfehérjébõl verjünk kemény habot, sütõpapírra kanalazva készítsünk "fészket" belõle, majd süssük alacsony hõmérsékleten. A szélének keménynek a belsejének viszont ragacsosnak kell lennie).
- tölteléknek sárgabarack lekvár (2 evõkanál/fészek), ananász darabok, õszibarack befõtt (fél õszibarack/ fészek darabokra vágva), tojáskrém (tojássárgája egy evõkanál cukorral, vanília kivonattal kikeverve habosra és gõz fölött felfõzve).
Ha kiválasztottuk az ízlésünknek megfelelõ tölteléket, a habcsókokat megtöltjük és már kész is. Bármivel meg lehet tölteni, ami édes és sárga színû, hiszen így lesz tükörtojás jellege.
Jó készülõdést és sok locsolót kívánok mindenkinek! :)