Húsvétra

2012-04-08

sponsored links


Odukat és kriptákat pattant
S bús árkokig leér a szava:
Ilyen a Húsvét szent tavasza
S ilyen marad.
Miért tudjon Õ az embervérrül,
Mikor künn, a Tavaszban
Minden csoda csodát csinál
S minden drága fizetség megtérül? 

Óh, Tavasz, óh, Húsvét,
Emberek õsi biztatója,
Csak azt szórd szét köztünk:
Állandó a tavaszi óra
S ilyen marad.
Krisztus támad és eszmél,
Odukat és kriptákat pattant.
Van-e gyönyörûbb ennél? 

Ady Endre - A szép húsvét 













SERTRÉSKARAJ CSABA MÓDON,
     BURGONYALEPÉNYEN TÁLALVA
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
20 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg csemege uborka
4 db fõtt tojás
1 p. tejföl
majoránna
bors, só
liszt, zsír
A sertéskarajt  8 szeletre felszeleteljük, gyengén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és majoránnával meghintjük. Egy serpenyõben a zsírt kiolvasztjuk és a lisztbe mártott karajszeleteket szépen megsütjük benne. Tálalásig melegen tarjuk. A szalonnát és az uborkát felkockázzuk és egy kis zsíron megpirítjuk (az uborkát, kb. félúton rakjuk hozzá). Amennyiben más fajta körettel tálaljuk akkor a karajszeleteket megkenjük tejföllel, rárakjuk a felkarikázott tojást és gazdagon megszórjuk a pirított  szalonnával és uborkával. Jelen esetben a burgonyalepényt kenjük meg tejföllel erre pakoljuk a többi hozzávalót.

BURGONYALEPÉNY
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
2 db tojás
15-20 dkg liszt
petrezselyemzöld
bors, só
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfõzzük. A megfõtt, langyos burgonyát burgonyatörõvel áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat és annyi lisztet, hogy könnyen formázható, de ne túl kemény masszát kapjunk, belekeverjük az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. A tésztát négy vagy nyolc részre osztjuk, 1 cm vastagságúra lapítjuk õket és serpenyõben, forró zsírban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.








Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2012/04/...

sponsored links

Keres?s