Húsvéti töltött tojás
sponsored links
Kedves olvasóim, ezúton szeretnék mindenkinek nagyon boldog ünnepet, sok locsolót és finom ételeket kívánni az asztalra!
A következõ recept néhány ötletet ad arra az esetre, ha már unnátok a sima fõtt tojást. Különbözõ zöldfûszerekkel megbolondított töltött tojások ezek, amik vendégsereg esetén is segítséget nyújthatnak hidegtál összeállításakor.
Hozzávalók (annyi tojás, amennyit megenni gondolunk :)) az én verzióm:
- 1 tyúktojás
- 1 kacsatojás
- 2 evõkanál majonéz
- só, bors
- néhány szál metélõhagyma, oregánó, fodros metélõ petrezselyem, zsázslevél, kakukkfû
Az elkészítés menete:
A tojásokat sós vízben fõzzük keményre. Vágjuk félbe õket és tegyük külön tálkába a kacsa és tyúk tojás sárgáját. Adjunk hozzájuk egy- egy evõkanál majonézt sót és borsot és keverjük krémesre. Ezek után következzenek a fûszernövények. Én négy felé osztottam a majonézes krémet és úgy adtam hozzájuk a következõket:
metélõhagymát,
zsázsalevelet,
petrezselymet,
oregánót-kakukkfüvet apróra vágva.
Jól keverjük el, majd töltsük csillagcsõvégû nyomózsákba és töltsük vissza a tojásfehérjékbe. Ha van otthon sonkánk (ami ilyentájt nem lenne meglepõ :)) megszórhatjuk sonkakockákkal a tojásokat, elrontani nem fogja:). Díszítésnek a benne lévõ zöldfûszereket használtam.
Ha még nem próbáltátok a kacsatojást mindenképpen tegyétek meg. Egyrészt gyönyörû fehér :), másrészt egészen más íze van, sokkal krémesebb az állaga a sárgájának fõve és egy kicsit ünnepibb, mint a megszokott tyúk tojás.