Húsvéti töltött kalács

2017-04-18

sponsored links

Már egy jó ideje szemezgettem ezzel a recepttel, de így húsvét után éppen aktuális, hogy a megmaradt sonka-tojás-torma triót végleg eltüntessük.
Limara receptjét választottam, mert többféle tésztáját is próbáltam már, mindig nagyon jól sikerültek. Most sem volt másképp. A recept tökéletes, semmit nem változtattam rajta. Azt hiszem nem csak húsvétkor lesz vendégváró falat ez a töltött kalács.

Hozzávalók: 60dkg finomliszt, 1 tk só, 2 ek cukor, 1 tojás, 3 dl tej, 2,5dkg élesztõ, 7 dkg olvasztott vaj.
Tetejére 1 db tojás, töltelékhez: sonka, tojás, torma, kolbász
A tejet megmelegítem, hozzáadom a cukrot, majd az élesztõt belemorzsolom és legalább negyed órán keresztül állni hagyom. A lisztet keverõ tálba öntöm, hozzáadom a sót, a tojást végül  hozzákeverem az élesztõs tejet is. Jól összedolgozom majd ezután öntöm rá az olvasztott vajat. Ne ijedjünk meg, kicsit tocsogós lesz, de higgyétek el, nagyon jól össze lehet gyúrni a tésztát, és épp a vaj adja neki azt a finom kalács ízt.
Szóval, ha mindezt összedolgoztuk, 30-35 percig hagyjuk állni, amíg szépen megkel. Ezután enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 2-3 mm vastagságú téglalapra. A lapot gondolatban három részre osztjuk (hosszában). A közepét megkenjük tormával, tormakrémmel. Erre helyezzük a fõtt sonkát, kolbász és tojás karikákat. A tészta két oldalát pizzavágóval ferdén bevagdossuk a közepéig. Ezeket a csíkokat hajtogatjuk a közepére. Egyet jobbról egyet balról. A tetejét megkenjük tojással és mehet is az elõmelegített sütõbe (180 fok) ahol kb. 30 percig sütjük. Ebbõl az adagból 2 kalács készül.
 
 
 
 

 

Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2017/04/h...

sponsored links

Keres?s