Húsvéti tojásos tekercs
sponsored links
Hidegtálra kitûnõ választás ez a tekercs, de hidegen és melegen is egyaránt finom.
Húsvéti tojásos tekercs
Hozzávalók a tekercshez: 12,5 dkg vaj, 3,5 dl tej, 15 dkg liszt, 4 tojás, só; a töltelékhez: 2 darab cérnakolbász, 20 dkg sajt reszelve, 2 fõtt tojás, 10 dkg vegyes párolt zöldség kis kockára vágva (sárgarépa, zöldborsó), 2 evõkanál torma, 5 evõkanál tejföl, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés olaj; a tetejére: tejföl.
Elkészítése: A vajat és a tejet egy edénybe öntjük, és alacsony lángon hevítjük, amíg a vaj megolvad. Ezután kicsit hûlni hagyjuk, majd belekeverjük a lisztet. Miután jól elkevertük hozzákeverjük a tojások sárgáját, és megsózzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához. Az így kapott masszát egy kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Sütés közben a massza helyenként felpúposodik. Miután megvan, egy nedves törlõkendõre kiborítjuk és feltekerjük, majd hûlni hagyjuk. Amíg hûl, a tejfölt elkavarjuk a reszelt sajttal és a tormával, az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd sózzuk és borsozzuk. A kolbászokat megsütjük kevés olajban. Amikor langyosra hûlt a piskóta, kisimítjuk és megkenjük a tejfölös sajtos krémmel, ráreszeljük a fõtt tojásokat, megszórjuk a párolt zöldséggel, hosszába rárakjuk a kolbászokat, megint feltekerjük, lekenjük tejföllel és elõmelegített sütõben szép pirosra sütjük.