Húsvéti tojáskosárkák
sponsored links
A húsvéti hidegtálra érdemes elkészíteni, a recept megjelent az áprilisi Kifõztük magazinban, az újság letölthetõ az oldalról!
Hozzávalók
- 8 tojás
- 1 piros színû paprika
- 2-3 db retek
- 3-4 szál újhagyma
- snidling
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- só
- frissen õrölt bors
- néhány evõkanál majonéz
- a tálaláshoz petrezselyemzöld szárak
Keményre fõzzük a tojásokat nagyjából 10-12 perc alatt, majd hideg vizet engedünk rájuk és megtisztítjuk õket.
Apró kockára vágjuk a paprikát, a retket, a hagymát, felaprítjuk a snidlinget és a petrezselyemzöldet, ez utóbbiból félreteszünk 2 evõkanálnyit.
Levágjuk a tojások felsõ részét, óvatosan kiszedjük a sárgáját is, majd ezeket is felkockázzuk, elmorzsoljuk, és elvegyítjük a zöldségekkel.
Az egészet sózzuk, borsozzuk és kevés majonézzel krémesre keverjük.
A tojáskosárkák peremét bevizezzük, majd belenyomjuk az aprított petrezselyemzöldbe. Megtöltjük a tojáskrémmel õket, és egy-egy hajlított petrezselyemszárból fület készítünk rájuk.
Tálalásig hûtõben tartjuk, fóliával fedve.