Húsvéti tojás-keksz

2014-04-07

sponsored links

Ma reggel csöngetett a postás: megérkeztek a kekszkiszúrók Hong Kongból :D Olyan kekszkiszúrók ezek, amik egyben sütipecsétek is: kiszaggatom a kekszet, majd egy mozdulattal rányomom a mintát is. Zseniális, nem csak kekszhez, hanem marcipánhoz, cukorpasztához is remekül használható. Én rögtön ki is próbáltam mind a kettõt: marcipánnal díszített mandulás linzereket készítettem Húsvétra hangolva. Nem terveztem az egész napot rászánni, de ahogy nekiálltam, sodródtam az árral, félúton elmentem a boltba is, hogy pár ételfestéket még beszerezzek.:) Így született meg ez a kis kollekció, hatalmas szeretettel :)

Hozzávalók:

A linzerhez:

20 dkg liszt
10 dkg õrölt mandula
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
pár csepp vaníliapaszta

A díszítéshez:
natúr marcipánmassza
különbözõ ételfestékek
porcukor a nyújtáshoz
kevés lekvár a ragasztáshoz

Egyéb kellékek:
ecset
nyújtófa ( szilikonos)
sütipecsétes kekszkiszúró


Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagolva 1 órára hûtõbe tesszük.
2. A sütõt 170 fokra elõmelegítjük, gáztepsit sütõpapírral kibéleljük.
3. A tésztát lisztezett felületen 3-4mm vastagra nyújtjuk, tetszõleges szaggatókkal kiszaggatjuk, tepsire tesszük õket és 10 perc alatt kisütjük. Rácsra tesszük õket hûlni.
4. Amíg a kekszek kihûlnek, ételfestékkel beszínezzük a marcipánt, csináljunk  minél több színt, hogy parádés legyen :)
5. A marcipánt porcukorral behintett deszkán vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk ugyanazokkal a kiszúrókkal, amiket a kekszhez is használtunk. Kevéske mikróban felmelegített, tetszõleges ízû lekvárral megkenjük a kekszeket és ráragasztjuk a marcipánt. 
Bedobozoljuk õket és várjuk a Nyuszit :)





Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s