Húsvéti tojás aszpikban
sponsored links
Ezzel a húsvétra készülõ tojással már a tavalyi húsvétkor is kacérkodtam, de annyira bonyolultnak találtam így ránézésre, hogy nem mertem hozzáfogni. Amikor most húsvét elõtt LATSIA újra feltette blogjára, azt mondtam: ezt nekem is ki kell próbálni. Kár volt egy évet várni az elkészítésével, mert az összes húsvétra elkészítendõ elõ- és fõételek közül ez igényelte a legkevesebb idõt. Mindenkinek ajánlom, mert egyrészt nagyon mutatós, másrészt, ha jól fûszerezzük, akkor isteni finom is. Én 12 db tojást vettem alapul, mert hatan voltunk a mai húsvéti kóstolónál. A tojásokból (mind a 12-bõl) vörösáfonyás sárgatúrót készítettem, ami ugyancsak elnyerte mindenki tetszését. Errõl is beszámolok késõbb.
Miután csak nagyon keveset változtattam Latsia receptjén, ezért úgy írom le ahogyan õ is készítette, illetve zárójelben kiegészítem azzal, hogy én csináltam. Csak annyit jegyeznék meg, hogy nekem a 12 db-hoz nem kellett 4 dl húsleves lé, s legközelebb kicsit - az átlagosnál - sósabbra készíteném a levest, amivel kitöltöm a tojásokat.
Hozzávalók
2 ek zselatinpor
1 dl hideg víz
10 üres tojáshéj (nálam 12) 1/2 sárga és 1/2 piros színû paprika csíkokra vágva
15 dkg sonka csíkokra vágva (nálam a 12 tojásra, 20 dkg)
pár szem olajbogyó felaprítva vagy ...
1 dl hideg víz
10 üres tojáshéj (nálam 12) 1/2 sárga és 1/2 piros színû paprika csíkokra vágva
15 dkg sonka csíkokra vágva (nálam a 12 tojásra, 20 dkg)
pár szem olajbogyó felaprítva vagy ...