Húsvéti sós sajttorta.
sponsored links
Húsvéti receptek keresgélése közben bukkantam rá egy újságban erre a sós sajttorta receptre. Rögtön el is döntöttem, hogy elkészítem az ünnepekre. Biztos voltam benne, a hozzávalókat elolvasva, hogy csakis finom lehet, de mivel nem szerettem volna hogy csalódás érjen, így tegnap este, elõkóstolóként elkészítettem egy tortácskát. Éjszakára a hûtõben pihentettem, így volt ideje összeérni az ízeknek, és teljesen megdermedni a tortának. Ma reggel pedig fõtt sonka hiányában, vékonyra szeletelt baconnel tálaltam. Szerencsére nem csalódtam a receptben, és éppen azt a finom, krémes sajttortát kaptam, amit vártam. A torta alapja egy vékony réteg sós-vajas kétszersültbõl készült. A sajtos krémhez pedig gouda sajtot, mascarponét, és finom krémes tejszínt használtam, egy kevés medvehagymával, és snidlinggel megbolondítva. Tavaly sajtkrémes-sonkás piskótatekercset készítettem, az is nagyon ízlett, így biztos vagyok benne, hogy idén ennek a sajttortának is nagy sikere lesz. (persze húsvétra frissen készül majd el, nem ezt fogom kínálni) Mindkét receptet bátran merem ajánlani mindenkinek.
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:
10 dkg kétszersült
6 dkg vaj
só
Sajtkrém hozzávalói: ...