Húsvéti spenóttorta

2012-04-05

sponsored links


Szó szerint új színt vihetünk az idei húsvéti menübe ha elkészítjük ezt az igazi olasz különlegességet. Aki szereti a spenótot nem fog csalódni, aki meg nem, az hátha kedvet kap az új formától.

Rá nem érõs háziasszony lévén fagyasztott leveles tészta és mirelit spenót tökéletesen megfelel. A tésztát és a spenótot hagyjuk felengedni szobahõmérsékleten. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és vajon megfonnyasztjuk. Ráöntjük a spenótot és elfõzzük a levét majd levesszük a tûzrõl és hagyjuk kihûlni.

Hozzáadjuk a túrót, a reszelt sajtot, 2 egész tojást, szerecsendiót, petrezselymet majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egy nagyobb és egy kisebb kört formázunk. A nagyobbikat egy kivajazott kapcsos tortaformába tesszük úgy, hogy a peremén túllógjon.
Beleöntjük a túrós spenótot. Kis mélyedéseket készítünk fakanállal és mindegyikbe egy-egy tojást csúsztatunk. A kisebb tésztakoronggal lazán befedjük. A lelógó széleket visszahajtjuk és összenyomkodjuk. Megkenjük a tetejét tojással. Sütõben kb. 50 percig sütjük.
Nekem hidegen sokkal jobban ízlett. Próbáljátok ki, nagyszerû köret lehet a fõtt sonkához, kalácshoz.
Jó készülõdést!

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2012/04/hu...

sponsored links

Keres?s