Húsvéti sonka pácolása, fõzése

2012-04-01

sponsored links

Néhány praktikum, tipp a Húsvéti sonka pácolásához, fõzéséhez:

1. Jó minõségû, ha lehet a gyors pácolású helyett a hagyományos érlelésû, füstölt sonkát válasszuk (nem tartalmaz olyan adalékanyagokat, mint a gyors verzió és fõzés után is megõrzi a méretét és a minõségét).

2. A sonka sósságától függõen 1/2 - 1 napig áztassuk hideg tiszta vízben, így csökken a sótartalma és fõzés után puhább lesz. Az áztatási idõ alatt 1-2 alkalommal cseréljük a vizet tisztára. A sonkát az áztatás alatt hûtõben, vagy hideg helyen tároljuk, lefedve.

3. A tiszta vizes áztatás után 1 napig áztassuk páclében a sonkát. A páclébe tegyünk 1 db megtisztított vöröshagymát, 2-3 gerezd megtisztított fokhagymát, 10 szem fekete borsot, 2 db babérlevelet, de ízlés szerint lehet bele tenni egész köményt, borókabogyót is. A sonka méretétõl és a családi ízléstõl függõen természetesen ezek a mennyiségek módosíthatók. A sonkát az áztatás alatt hûtõben, vagy hideg helyen tároljuk, lefedve.

4. Tegyük akkora lábosba a sonkát, amekkorában a víz el tudja lepni, öntsük fel a ...

Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2012/04/husveti-so...

sponsored links

Keres?s