Húsvéti recept még tavalyról
sponsored links
Nem mondhatnám, hogy nem vagyok elmaradva a receptekkel. Ez az összeállítás még tavaly Húsvétkor készült, csak persze jól elmaradt a publikálása a blogon, azon túl, hogy a Kifõztükben persze megjelent. :) Ezekkel a receptekkel sokszor azért vagyok gondban, mert az ünnephez kötõdõen akarom feltölteni, csak aztán olyankor mindig duplán el vagyok havazva és elmarad végül. Így volt például a szaloncukor receptekkel is, csak két év után kerültek fel a blogra. :)
Úgyhogy, most ez az elsõ új recept a blogon immáron anyukaként (kimondhatatlanul jó ezt leírni végre). :) Persze az anyasághoz és a gézengúzhoz a receptnek semmi köze, mint ahogy most természetesen nem állok neki sonkatekercseket tekergetni meg nyomózsákba tojáskrémet tölteni. :) Inkább boldogan várom a szülõktõl kapott húsvéti sonkát, hogy én majd az éjjeli etetés után zugevõként befaljam kaláccsal a konyhapultnál állva. :)
Tormás sonkatekercs és töltött tojás
Hozzávalók 12-12 db-hoz
a sonkatekercshez:
12 szelet sonka (kb. 15 dkg)
15 dkg túró
2 evõkanál reszelt torma (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
2 evõkanál tejföl
1 evõkanál majonéz (cukormentes)
só
õrölt bors
snidlingszálak a kötözéshez
a töltött tojáshoz:
6 kemény tojás
2 teáskanál mustár
1 kávéskanál õrölt pirospaprika
1 evõkanál frissen aprított snidling
só
A tekercsekhez a túrót elvegyítjük a reszelt tormával, a tejföllel, a majonézzel, majd sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük vele a sonkaszeleteket, és snidlinggel összekötjük.
A tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat kiszedjük, és a mustárral, a pirospaprikával, kevés sóval elvegyítjük. A krémet csillagvégû nyomózsákba szedjük, és visszatöltjük a fehérje mélyedéseibe.
CH tartalom: nem kell számolni vele
Kalóriatartalom: 34 kcal/sonkatekercs, 33 kcal/tojásfél
Úgyhogy, most ez az elsõ új recept a blogon immáron anyukaként (kimondhatatlanul jó ezt leírni végre). :) Persze az anyasághoz és a gézengúzhoz a receptnek semmi köze, mint ahogy most természetesen nem állok neki sonkatekercseket tekergetni meg nyomózsákba tojáskrémet tölteni. :) Inkább boldogan várom a szülõktõl kapott húsvéti sonkát, hogy én majd az éjjeli etetés után zugevõként befaljam kaláccsal a konyhapultnál állva. :)
Tormás sonkatekercs és töltött tojás
Hozzávalók 12-12 db-hoz
a sonkatekercshez:
12 szelet sonka (kb. 15 dkg)
15 dkg túró
2 evõkanál reszelt torma (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
2 evõkanál tejföl
1 evõkanál majonéz (cukormentes)
só
õrölt bors
snidlingszálak a kötözéshez
a töltött tojáshoz:
6 kemény tojás
2 teáskanál mustár
1 kávéskanál õrölt pirospaprika
1 evõkanál frissen aprított snidling
só
A tekercsekhez a túrót elvegyítjük a reszelt tormával, a tejföllel, a majonézzel, majd sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük vele a sonkaszeleteket, és snidlinggel összekötjük.
A tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat kiszedjük, és a mustárral, a pirospaprikával, kevés sóval elvegyítjük. A krémet csillagvégû nyomózsákba szedjük, és visszatöltjük a fehérje mélyedéseibe.
CH tartalom: nem kell számolni vele
Kalóriatartalom: 34 kcal/sonkatekercs, 33 kcal/tojásfél