Húsvéti Nõi szeszély muffinok

2018-03-01

sponsored links





Nagy kedvencem a nõi szeszély sütemény. Készítettem már cukormentes változatot, birsalmásat,és nagymamáink legismertebb Váncza receptje szerint ,de soha nem került még fel a mi családi receptünk a blogba,pedig számunkra ez a legfinomabb nõi szeszély sütemény.
Az elkészítése hasonló a többiéhez. Kikeverjük a tésztát. Félig megsütjük. Tetejét vastagon lekenjük baracklekvárral. Erre ráhalmozzuk a felvert tojásfehérje habot és vissza tesszük a sütõbe, majd készre sütjük. Viszont ma mégse hagyományos módon készítettem el,hanem egy kicsit tovább gondoltam és így készültek el újításként a családi receptünkbõl a húsvéti nõi szeszély muffinok. Több színû muffin papírokba sütöttem meg õket,éppen azért mert a nõk szeszélye is mindig változó.





Hozzávalók:
10 dkg vaj
5 db tojássárga
14 dkg cukor
fél csomag sütõpor
2 evõkanál rum
6 evõkanál tej
23 dkg liszt

Hozzávalók a tojáshabhoz:
5 db tojásfehérje
25 dkg cukor

Töltéshez: házi baracklekvár kb 2 dl.
Továbbá: 15 db magas kemény papíros muffinforma

Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt 170 fokon.
A puha vajat habosítsuk fel az 5 darab tojássárgájával és a 14 deka cukorral.
Adjuk hozzá a rumot,a tejet és a liszttel összekevert sütõport,majd keverjük össze.
A muffinformákat töltsük meg félig a tésztával és tegyük a sütõbe.
Amikor már majd nem kézre sült, vegyük ki õket a sütõbõl és egy hab csövet szúrjunk bele a közepébe. Így csinálunk egy rést a muffinunk közepébe ahová a lekvárt töltjük majd.
Vegyük le a sütõ hõfokát 90 fokra.
Az összes megsült muffinokat töltsük meg lekvárral és a tetejüket is kenjük le vastagon vele.
Verjük fel a tojásfehérjéket a 25 deka cukorral együtt .
Töltsük rá a habot a muffinokra és tegyük vissza a sütõbe kb 6 percre szárítani.
Amikor egy kicsit meghúzott a hab a tetején vegyük ki és várjuk meg még kihûlnek,majd egy kevés lekvárral díszítsük tovább a muffinok tetejét,így olyanok lesznek mintha egy tükörtojás lenne a tetejükön.
Tálalásnál vegyük ki a nõi szeszélyünket a muffin papírokból és így kínáljuk.

Fázisfotók:

















Gasztroajándékként becsomagoltam egy párat,a kolléganõm névnapjára vittem belõle.





Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2018/03/husveti...

sponsored links

Keres?s