Húsvéti muffin gumicukorral
sponsored links
A kis locsolkodók biztosan nem fognak nemet mondani erre a muffinra, ha meglátják a húsvéti asztalon.
Hozzávalók 12 darabhoz
A tésztához
2 tojás
100 g cukor
csipet só
50 ml víz
50 ml olaj
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
150 g liszt
30 g étkezési keményítõ
10 g sütõpor
A díszítéshez
100 ml tejszín
1 kávéskanál cukor
1/2 csomag habfixáló
1 csomag tojás alakú gumicukor
1 csomag henger alakú gumicukor
A zöld szórócukorhoz
3 kávéskanál kristálycukor
1/2 kávéskanál étkezési keményítõ
1-2 csepp zöld ételfesték
A muffinforma mélyedéseibe 1-1 muffinpapírt helyezünk, a sütõt 180 fokra melegítjük.
Az egész tojásokat a cukorral és a sóval fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a vaníliát, a citromhéjat és habverõvel összedolgozzuk az egészet.
Végül belekeverjük az elõzõleg összevegyített lisztet, keményítõt és sütõport.
A masszát egyenlõen a muffinpapírokba kanalazzuk és 20-25 perc alatt megsütjük.
A tejszínbõl a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk.
A szórócukor hozzávalóit elkeverjük.
A langyosra hûlt muffinok tetejére tejszínhabot halmozunk, megszórjuk a zöld cukorral és három-három tojáscukrot ültetünk mindegyikre.
A kosárka fülének kialakításához a hosszúkás gumicukrot óvatosan a muffinokba szúrjuk úgy, hogy a tésztába kerüljön a vége, így stabilan fognak állni.