Húsvéti menü ötlet a régi receptekbõl csemegézve
sponsored links
A mai napon egy nagyon kedves felkeresést kaptam az egyik ismerõsömtõl, a Mézeskalács konyha szerzõjétõl. Az ötlet lényege, hogy egy Húsvéti menüt kell összeállítani a régi blogon található receptjeimbõl. Ki is találtam egy csokorra valót! Bízom benne, hogy elnyeri tetszéseteket és egy kis segítséget is kaptok az utolsó pillanatban az ünnepi menühöz. Mivel én a házias ízeket részesítem elõnyben, így ehhez hûen ajánlok Nektek egy-két falatot!
Én egy könnyed zöldséges levessel várnám a vendégeimet:
Elsõ fogás: Füles leves
Majd húsos falatokkal csábítanám el õket, lehetõleg valami könnyen elkészíthetõ és gyors fogással:
Második fogás: Fokhagymás-tejes karaj kevés pepecseléssel
Ha két fajta finomsággal járnék a kedvükben és az idõ nem számít, akkor pedig a nyuszi sem maradhat el:
Második fogás második része :-) - Zsályás nyúlcomb mustár mártásban gombás tagliatellével
Nem haragszik meg ránk senki, ha egy kis desszert is kerül az asztalra. Két opció közül választhattok ismét:
Habliliom levendulás almás pitéje mindent visz, akár egy kis vanília fagyival együtt.
Vagy nem is hazudtolnám meg magam, ha Julia Child nem lenne ebben a listában is. A mandulás csokoládé tortája valami mennyei étek!
Az egész menüben az a jó, hogy nem kell külön-külön darabokkal bíbelõdni. A levest akár már elõzõ napon is elkészíthetjük, a gombóckákat is elõre megformázhatjuk, majd az ünnepi ebéd napján csak megfõzzük a ...