Húsvéti marcipános keksz
sponsored links
Tavaly is csináltam már hasonló kekszeket, idén egy picit finomítottam rajtuk :)
Hozzávalók:
200 g liszt
50 g darált dió
csipet só
100 g porcukor
150 g hideg vaj
1 tojássárgája
Marcipán
Lekvár
1 tojássárgája
Marcipán
Lekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órára hûtõbe tesszük.
Az idõ letelte után, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk különbözõ mintákkal és sütõpapírral bélelt tepsire tesszük.
170 fokra elõmelegített sütõben kb 10-12 percig sütjük.
Amíg a kekszek hûlnek addig porcukorral vagy keményítõvel megszórt munkafelületen kinyújtjuk a marcipánt, kiszaggatjuk õket.
1-1 kekszet megkenünk lekvárral és ráragasztjuk a marcipánt.