Húsvéti koszorú
sponsored links
Hozzávalók:
-30 dkg liszt
-10 dkg vaj
-1 csomag instant élesztõ
-2 evõkanál cukor
-1 dl tejföl
-csipet só
-2 db tojássárgája
-1 evõkanál langyos tej (szükség szerint)
-1 evõkanál tejszínes mogyorós aroma
-1 evõkanál jégcukor
-A kenéshez:
-1 db tojás
-1 dl tej
Elkészítés:
A tésztát dagasztom és kelesztem 1 órát. 6 cipóba osztom és kigömbölyítem. 1 órát pihentetem.
Kisodrom a megkelt tésztákat 6 csíkba, kb. 40 cm hosszúra. 2 koszorút fonok belõle, majd szilikonos sütõlapra teszem kelni. Ezt 1 órát kelesztem megint, majd lekenem tojással, és megszórom jégcukorral.
170 fokos sütõben 30 percig sütöm. Megkenem tejjel is, és letakarva hagyom a sütõbe kihûlésig.
Kisodrom a megkelt tésztákat 6 csíkba, kb. 40 cm hosszúra. 2 koszorút fonok belõle, majd szilikonos sütõlapra teszem kelni. Ezt 1 órát kelesztem megint, majd lekenem tojással, és megszórom jégcukorral.
170 fokos sütõben 30 percig sütöm. Megkenem tejjel is, és letakarva hagyom a sütõbe kihûlésig.