Húsvéti kalács raháttal (2 darabhoz)
sponsored links
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 8 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 3 dl tej, 1 tojás, csipetnyi só, 2,5 dkg élesztõ; a töltelékhez: 5 dkg vaj, 30 dkg rahát; a kalácsforma kikenéséhez: 3 dkg vaj; a tetejére: 1 tojás sárgája, 1 evõkanál tej
Elkészítése: A langyos tejhez hozzáadunk 1 kávéskanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztõt. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, a sót, a megmaradt cukrot és az élesztõs tejet, majd jól megdagasztjuk. Végül beledolgozzuk az olvasztott vajat is, és konyharuhával letakarva 40 percig kelni hagyjuk. Mikor megkelt, lisztezett ...