Húsvéti kalács
sponsored links
Négyes fonással, mert ezt a max amit egyelõre ki tudok hozni magamból :)
Ez a kedvenc kalács tésztám, tavaly nyuszi formában készítettem el: itt a nyuszi.
A receptet is, és a négyes fonást is Varga Gábortól lestem.
Videós segítség: Itt
Hozzávalók:
1 db kalácshoz
140 ml tej
40 g porcukor
11 g élesztõ
250 g liszt
csipet só
30 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája
Tetejére:
1 db tojás
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a porcukrot, mehet bele az élesztõ és félretesszük 15 percre hogy az élesztõ felfusson.
Addig a lisztet egy tálba szitáljuk, a vajat megolvasztjuk.
A liszthez adunk egy csipet sót, az olvasztott vajat, a tojássárgáját majd az élesztõs tejet.
Alaposan összegyúrjuk, 30-40 percig kelesztjük.
Az idõ letelte után átgyúrjuk a tésztát és a video segítségével megfonjuk.
Sütõpapírral bélelt gyümölcskenyér formába tesszük vagy csak simán a sütõpapírra és lekenjük tojással.
30 percet kelesztjük.
Az idõ letelte után megint lekenjük tojással és 180 fokra elõmelegített sütõben pirosra sütjük.