Húsvéti kalács

2018-03-24

sponsored links

Négyes fonással, mert ezt a max amit egyelõre ki tudok hozni magamból :) 
Ez a kedvenc kalács tésztám, tavaly nyuszi formában készítettem el: itt a nyuszi
A receptet is, és a négyes fonást is Varga Gábortól lestem. 
Videós segítség: Itt



Hozzávalók:
1 db kalácshoz

140 ml tej
40 g porcukor
11 g élesztõ
250 g liszt
csipet só
30 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája

Tetejére:

1 db tojás


A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a porcukrot, mehet bele az élesztõ és félretesszük 15 percre hogy az élesztõ felfusson.
Addig a lisztet egy tálba szitáljuk, a vajat megolvasztjuk.
A liszthez adunk egy csipet sót, az olvasztott vajat, a tojássárgáját majd az élesztõs tejet.
Alaposan összegyúrjuk, 30-40 percig kelesztjük.
Az idõ letelte után átgyúrjuk a tésztát és a video segítségével megfonjuk. 
Sütõpapírral bélelt gyümölcskenyér formába tesszük vagy csak simán a sütõpapírra és lekenjük tojással.
30 percet kelesztjük.
Az idõ letelte után megint lekenjük tojással és 180 fokra elõmelegített sütõben pirosra sütjük.


Folytats a blogon ... https://sutizona.blogspot.com/2018/03...

sponsored links

Keres?s