Húsvéti kalács

2017-04-14

sponsored links


Már korábban is sütöttem Limara receptje szerint kalácsot, de most igazán jól sikerült. Egy másodikra is volt igény. http://www.limarapeksege.hu/2014/04/husveti-kalacs.html
A hozzávalókon nem változtattam, kivéve, hogy normál 2,8-as tejet használtam. A hatosfonatról készült videót egypárszor megnéztem, nem lehetetlen! :-)

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
6 dkg cukor
1 tojás
1 tojás sárgája
2 dl 30%-os habtejszín
1 dl 2,8% tej
2 dkg friss élesztõ
Tetejére:
1 tojás

Egy tálba belemértem a szobahõmérsékletû lisztet, sót. A közepébe készített mélyedésbe tettem a tojást, a sárgáját, a tejszínt, majd a cukorral tejben felfuttatott élesztõt.
Robotgéppel majd kézzel 10 perc alatt szép sima, rugalmas, fényes felületû tésztát dagasztottam. Lisztezett tálban 40 percig kelesztettem huzatmentes helyen.
Lisztezett gyúródeszkán 6 egyforma darabba vágtam (mérleggel ellenõriztem).
A darabokat egyesével zsemlévé formáztam, majd letakarva további 15 percig pihentettem.
Ezután a gombócokból ?kígyót?sodortam, majd megfontam.
A megformázott kalácsot azonnal lekentem egy egész, felvert tojással és 40 perc alatt duplájára kelesztettem.
Közben a sütõt elõmelegítettem 170 fokra, majd a megkelt kalácsot ismét bekentem tojással és a sütõbe raktam. 40 perc alatt kívánatos, mosolygós kaláccsá sült, amit rácson hagytam kihûlni.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Verbenalevend...

sponsored links

Keres?s