Húsvéti kalács - 6-os fonású

2014-04-11

sponsored links

Még tavaly készítettem ezt a hatos fonású kalácsot ennek a videónak a segítségével. Meg is mutattam facebookon, de ide nem tettem még fel, úgyhogy most pótolom. Nagyon szép lett és nem volt bonyolult a fonása sem.

 

 Hozzávalók:
  • 500 g liszt (nálam 1/3 teljes kiõrlésû búza 2/3 sima liszt)
  • 3 dl tej
  • fél csomag (25 g) élesztõ
  • 3 tojássárgája
  • 3 csapott ek. kristálycukor (kb. 70 g)
  • 3 ek. olvasztott vaj
  • 1 egész krumpli megfõzve és összetörve (elhagyható)
Elkészítés:
  1. A lisztet a dagasztótálba szitáljuk, egy kis mélyedést igazítunk a közepébe és ide teszünk a cukorból 1 evõkanállal, rámorzsoljuk az élesztõt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni.
  2. Ha az élesztõ felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
  3. Lisztezett felületen átgyúrjuk, hat felé vesszük és  rudakat sodrunk belõle.
  4. A fonás technikáját ide kattintva megnézhetitek.
  5. Ha a fonással készen vagyunk, tegyük sütõpapiros tepsibe, majd tovább kelesztjük 30 percig.
  6. Ezalatt a sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
  7. Mikor szépen megkelt, a tetejét lekenjük tojásfehérjével.
  8. 180 fokon pirosra sütjük.
 Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/04/hu...

sponsored links

Keres?s