Húsvéti gesztenyetorta
sponsored links
Hiába, a nõvérem dekorációival nem lehet mellélõni. Szupercuki lett ez a Húsvéti gesztenyetorta szerintem. Habár a Nyuszikat Húsvétig már nem lehet beszerezni, de a tojásokkal még elkészülhet holnapra :)
Hozzávalók:
20 cm átmérõjû tortához
A piskótához:
3 tojás
csipet só
185 gr liszt
2 tk. sütõpor
185 gr cukor
0.75 dl víz
0,75 dl olaj
A krémhez:
2 dl habtejszín ( 30%-os)
250 gr mascarpone
1 csomag fagyasztott gesztenyemassza
2 ek. porcukor
A díszítéshez:
fehér és rózsaszín marcipán
Elkészítés:
1. A piskótához a tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a sütõporral elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Sütõpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk a masszát és 170 fokra elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük ( kb. 40 perc). Ha kihûlt, eltávolítjuk a papírt és háromba vágjuk.
2. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a mascarponét, majd a kiolvasztott, villával áttört gesztenyemasszát. Ízlés szerint porcukrot még adhatunk hozzá.
3. A kihûlt tortát betöltjük a krémmel, oldalát, tetejét is a krémmel burkoljuk és színes marcipántojásokkal díszítjük.