Húsvéti gesztenyelisztes brownie
sponsored links
Áldott húsvéti ünnepeket mindenkinek! :)
Hozzávalók: 6 dkg gesztenyeliszt, 8 dkg kakaópor, 20 dkg vaj, 10 dkg barna cukor, 4 tojás, 20 dkg keserû csokoládé, 1 teáskanál sütõpor, csokitojások, cukorkák a diszítéshez.
Elkészítése: A gesztenyelisztet elkeverjük a kakaóporral, a cukorral és a sütõporral. A vajat és a csokoládét gõz fölött megolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a nedves masszához a száraz hozzávalókat, a gesztenyeliszttel elkevert kakaóport, cukrot és sütõport. Az így elkészített masszát levesszük a gõzrõl és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A masszát sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 160 fokra elõmelegített sütõben, közepes hõfokon kb. 20 perc alatt megsütjük, de csak annyira, hogy a tésztája még kicsit ragadós, folyós maradjon. Amikor kihûlt a széleit levágjuk, egészben hagyott és darabokra tört csokitojásokkal, cukorkákkal diszítjük.