Húsvéti frittata
sponsored links
Nincs Húsvét sonka, tojás és rengeteg friss retek, újhagyma, paradicsom és paprika nélkül! Ezzel a reggelivel több legyet is üthetünk egy csapásra. Elhasználhatjuk a maradék húsvéti sonkánkat, és a salátából megmaradt zöldségeket is. Ha Húsvét Hétfõn úgy döntünk, hogy kitesszük az ajtóra locsolók számára a "kérlek ne zavarj" táblát és úgy tervezzük, hogy sokáig alszunk, akkor ezzel a frittataval 2in1 még az ebédet is lezavarhatjuk. A bevállalósak kicsattoghatnak köntösben és papucsban a kert végébe és szakíthatnak hozzá egy-két szál csalánt. Gumikesztyû használata megengedett :). Én Majkon, a Kamalduli Remeteség mellett szedtem puszta kézzel, két napon keresztül bizseregtek az ujjaim. :)
Hozzávalók:
8 db tojás
10-15 szál medvehagyma
20 dkg húsvéti sonka
3 db újhagyma
1 cs retek
15 dkg sajt
1/2 kápia paprika
4-5 szál csalán (elhagyható)
olívaolaj, bors
(A hozzávalók típusa és mennyisége szabadon variálható.)
A sütõt 200 fokra vagy 180 fok légkeverésre bekapcsolom, a sajtot lereszelem. A medvehagymát és a csalánleveleket megmosom, megszárítom, felaprítom és...