Húsvéti dekadencia- tahinis-csokis kalács

2017-04-11

sponsored links

taninis_csokis_3.jpg

Elöljáróban hagy mondjak annyit: rég vártam ilyen türelmetlenül, hogy túl legyek egy ételfotózáson, és felzabálhassam a témát az utolsó morzsáig!

Minden évben más-más kelt tésztát sütök ugyanis húsvétra, és mindegyik nagyon jól szokott sikerülni, de ez a mostani még a legvadabb álmaimat is felülmúlta! Pedig volt már tsoureki, azaz  görög, hagyományos kalács, török tahinis tekercs, krémsajtos-meggyes csoda, málnával töltött fantasztikus koszorú, de piros pesztós tekercs is. Mégis úgy érzem, most értem el a csúcspontot! A kalács sütés napján pont meg voltam hívva egy étterem új étlapjának a bemutatójára. A bulin aztán hiába tették elém a jobbnál jobb fogásokat, én csak bánatosan néztem, ahogy Panna barátnõm boldogan lakmározik, belém ugyanis egy fél langyos kalács felfalása után egyszerûen nem fért semmi! Se hátszín, se spárga, se borjú! Mégsem éreztem egyetlen percig sem úgy, hogy nem kellett volna annyi süteményt ennem!

Ez a kreáció két kedvenc alapanyagom kombinációjából született. Abból indultam ki, mennyire szeretem a csokoládés kalácsot, babkát, csigát, vagy bármit. Másrészt imádom a tahinit is, a közel kelet csodás szezámpasztáját, ami nem csak a humusz elengedhetetlen hozzávalója, de levesektõl a szószokon át a süteményekig mindennek ad egy jellegzetes, gazdag és csodás plusz ízt és állagot. A tahini pedig remekül illik kelt tésztába is, ahogy arról már írtam neked egyszer. Csodás, ragacsos, dekadens süteményt eredményez. Gondoltam hát egyet, és összehoztam a csokit a tahinivel, abból baj nem lehet alapon, és nem is lett, sõt!

[...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... hazisafrany.blog.hu/2017/04/11/tahini...

sponsored links

Keres?s