Húsvéti csokitojáska (reform)
sponsored links
A gyerekek nagyon szeretik a kis golyó formájú finomságokat, az is tény, hogy a kekszgombóc minden gyermek kedvence. Ez a kis csokitojáska szerencsésebb választás, mert kimondottan egészséges hozzávalókból készül, így nemcsak hogy finom, de tápláló is. Tojás alakúra formázva, akár húsvétra is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
- 40 dkg cukor nélküli korpás keksz
- 12 dkg dió
- 12 dkg nádcukor
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 1 teáskanál rumaroma
- kb 1 dl tej
- 45 dkg jó minõségû étcsokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
- Az áfonyát 10-15 percre 1,5 dl meleg vízbe áztatjuk.
- A kekszet a dióval ledaráljuk, vagy konyhai robotgép késes aprítójával megõröljük.
- A beáztatott áfonyát a vízzel összeturmixoljuk, majd az összes hozzávalót kézzel alaposan összegyúrjuk. Annyi tejet adjunk hozzá, amennyitõl a massza összeáll, de túl híg ne legyen!
- Egy kis idõre hûtõszekrénybe helyezzük, addig az étcsokoládét mikróban (vagy vízgõz fölött) felolvasztjuk.
- A masszából diónyi nagyságú golyókat formálunk, és tojás alakúra gömbölyítjük. Mindeniket belemártjuk a csokoládéba, és sütõpíprra helyezzük, amíg megdermed.
- A fehér csokoládét is felolvasztjuk, és egy mûanyag tasakba kanalazzuk. A sarkára pici lyukat vágunk, majd mindenik csokitojáskát becsíkozzuk.