Húsvéti csokis muffinok
sponsored links
Hozzávalók a tésztához:
225 g. liszt
3 evõkanál kakaópor
1,5 csapott teáskanál sütõpor
csipetnyi só
200 g. cukor
2 db tojás
250 ml. tejszín
90 g. tejcsokoládé forgács
Hozzávalók a csokoládés vajkrémhez:
90 g. étcsokoládé
125 g lágy vaj
1/2 evõkanál tej
150 g. porcukor
Hozzávalók a díszítéshez:
30 g tejcsokoládés forgács
( Összevághatjuk nagyon finomra is a csokoládénkat)
1/2 csomag francia drazsé
Továbbá: 18 db hagyományos muffinpapír kosárkák, és muffinsütõ forma / tepsi.
Elkészítése:
A sütõt 180 - fokra , ( gáznál 4 fokozat ) elõmelegítjük.
Egy 18 csészés muffinsütõt muffinpapírokkal kibélelünk.
A lisztet,a kakaót,a sütõport, és a sót egy kis tálban összekeverjük.
A cukrot,a tojásokat egy közepes tálban a robotgép közepes fordulatával krémes habbá keverjük.
A robotgépet alacsony fokozatra állítva belekeverjük a száraz alapanyagokat és a tejszínt,majd óvatosan beleforgatjuk a csokoládéforgácsot is.
A tésztát az elõkészített muffinpapírok mélyedéseinek háromnegyedéig kanalazzuk.
A tortácskákat 20-25 perc alatt készre sütjük, ilyenkor érintésre már kemények.
Teljesen kihûtjük, majd kiemeljük õket a muffinsütõ tepsibõl.
A díszítéshez elkészítjük a csokoládés vajkrémet.
A csokoládét vízfürdõ fölött felolvasztjuk,és simára keverjük.
A tûzrõl félrehúzzuk, és azonnal belekeverjük a vajat.
Krémesre keverjük és kis adagokban hozzáadjuk a porcukrot is.
Együtt is felhabosítjuk.
A csokoládés vajkrémet a tortácskákra kenjük.
A csokoládés forgácsból kis fészket építünk a muffinok közepére és ebbe helyezzük a francia drazsé szemeket. ( Helyettesíthetõ csoki vagy cukortojásokkal is.)
A drazsét az olvasztott csokoládéval rögzítjük a fészekhez.
Muffinok elkészítése videó képekben:
A recept megjelent 2017-ben a Küldd el a recepted / 4 Áprilisi számában.