Húsvéti csokis muffinok

2017-04-14

sponsored links





Hozzávalók a tésztához:
225 g. liszt
3 evõkanál kakaópor
1,5 csapott teáskanál sütõpor
csipetnyi só
200 g. cukor
2 db tojás
250 ml. tejszín
90 g. tejcsokoládé forgács

Hozzávalók a csokoládés vajkrémhez:
90 g. étcsokoládé
125 g lágy vaj
1/2 evõkanál tej
150 g. porcukor

Hozzávalók a díszítéshez:
30 g tejcsokoládés forgács
( Összevághatjuk nagyon finomra is a csokoládénkat)
1/2 csomag francia drazsé

Továbbá: 18 db hagyományos muffinpapír kosárkák, és muffinsütõ forma / tepsi.

Elkészítése:
A sütõt 180 - fokra , ( gáznál 4 fokozat ) elõmelegítjük.
Egy 18 csészés muffinsütõt muffinpapírokkal kibélelünk.
A lisztet,a kakaót,a sütõport, és a sót egy kis tálban összekeverjük.
A cukrot,a tojásokat egy közepes tálban a robotgép közepes fordulatával krémes habbá keverjük.
A robotgépet alacsony fokozatra állítva belekeverjük a száraz alapanyagokat és a tejszínt,majd óvatosan beleforgatjuk a csokoládéforgácsot is.
A tésztát az elõkészített muffinpapírok mélyedéseinek  háromnegyedéig kanalazzuk.
A tortácskákat 20-25 perc alatt készre sütjük, ilyenkor érintésre már kemények.
Teljesen kihûtjük, majd kiemeljük õket a muffinsütõ tepsibõl.

A díszítéshez elkészítjük a csokoládés vajkrémet.
A csokoládét vízfürdõ fölött felolvasztjuk,és simára keverjük.
A tûzrõl félrehúzzuk, és azonnal belekeverjük a vajat.
Krémesre keverjük és kis adagokban hozzáadjuk a porcukrot is.
Együtt is felhabosítjuk.
A csokoládés vajkrémet a tortácskákra kenjük.
A csokoládés forgácsból kis fészket építünk a muffinok közepére és ebbe helyezzük a francia drazsé szemeket. ( Helyettesíthetõ  csoki vagy cukortojásokkal is.)
A drazsét az olvasztott csokoládéval rögzítjük a fészekhez.









Muffinok elkészítése videó képekben:







A recept megjelent 2017-ben a Küldd el a recepted / 4 Áprilisi számában.






Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/04/husveti...

sponsored links

Keres?s