Húsvéti báránygerinc, medvehagymás burgonyapürével

2012-04-07

sponsored links

kép: Krumpli Béla
kép: Krumpli Béla

Bárányt enni húsvétkor régi hagyomány, már az ószövetségi zsidók is báránnyal és kovásztalan kenyérrel emlékeztek Egyiptomból való megmenekülésük és elsõszülöttjeik megváltására. A késõbbiekben pedig a kereszténységhez kötötte az Újszövetségi jelképrendszer. Manapság kezd visszatérni az otthoni konyhákba a múlt század során, sajnálatos módon kikopott alapanyag. Sokan rettegnek a birkaíztõl, pedig a báránynak egyáltalán nincs olyan markáns ízvilága, mint a birkának. Kis odafigyeléssel olyan egyedi kinézetû és ízû fogás készíthetõ belõle, mely után a vendégek ...


Folytats a blogon ... gourmetstudio.blog.hu/2012/04/07/husv...

sponsored links

Keres?s