Húsvéti bárány torta JÁTÉKRA
sponsored links
Ezt a tortát Noémi készítette, és a Süssünk, fõzzünk bárányt húsvétra! játékra nevez vele. Itt hirdettem meg. Még csak 17 éves, nagyon büszke vagyok rá, amiért ilyen ügyes. Több receptje is fenn van a blogon.
Hozzávalók a tésztához:
- 260 g finomliszt
- 250 g kristálycukor
- 6 tojás
- 1 csomag sütõpor
- esetlegesen vaníliaaroma vagy citromlé
Hozzávalók a díszítéshez:
- 4 dl habtejszín
- meggylé
- tejcsokoládé
- tortagyöngy
Elkészítés:
Elsõként szétválasztottam a tojásokat. A fehérjét robotgépben összekevertem a 250 g cukorral, a sárgáját pedig egy külön tálban további egy evõkanálnyival. A tojásfehérjékbõl hab lett, amelyben óvatosan elkevertem a sárgákat. A lisztet összekevertem a csomag sütõporral, majd kisebb adagokban a tojásos keverékbe szitáltam. Az így kapott tészta kétharmadát tortaformába öntöttem, a maradékot pedig egy kivajazott bögre és egy tálka közt osztottam el. 150°C-on egy óra alatt sült át alsó-felsõsütéssel.
A kisült piskótát miután kissé kihûlt kiszedtem a formákból, és éjszakára letakarva hûvös helyen hagytam pihenni.
Másnap a tálkában sült piskótát félbevágtam, és az egyik félbõl megformáltam a lábakat, a másikból pedig a füleket. A bögrében sült lett a fej, amelyet egy kis igazítás után hurkapálcikával a tortaformában készült tésztába szúrtam. A lábakat fogpiszkálóval erõsítettem a testhez.A bárány testét kissé körbevágtam, a hátánál lekerekítettem, majd a habtejszín egyharmadát meggylével összekeverve és kemény habbá verve elkentem a fejen és lábon nagyobb adagban, a maradékot pedig a testen oszlattam el. Nagyjából egy kockának megfelelõcsokoládémennyiséget felolvasztottam, és bonbonpapír aljára kenve a tortagyönggyel szemet készítettem, majd beraktam a hûtõbe pár percre.
A megmaradt habtejszínt felvertem, majd tortazsákkal habrózsákat nyomtam a bárány testére, és a fejtetejére. A megszilárdult szemeket elhelyeztem a fejen, a maradék olvadt csokoládéból pedig egy kiskanállal és pálcikával szájat formáztam.