Húsvéti buborék kalács - paleo
sponsored links
A végére értem a mai teendõknek, úgy, hogy amennyire futja, még begépelem Nektek, hogy nálunk mik is lesznek a húsvéti asztalon. Elsõ körben a buborék kalácsot mutatom meg, amit én fogok enni a húsvéti sonka, tojás, és a finom zöldségek mellé. A kalács receptért örök hála Kunné Beának.
Nálunk igazi színes asztal lesz. Nyers, paleo, gluténmentes, és hagyományos ételeket felvonultató asztal lesz az idén :)
Forrás: Kunné Bea receptje Paleo, Büntetlen örömök
Nálunk igazi színes asztal lesz. Nyers, paleo, gluténmentes, és hagyományos ételeket felvonultató asztal lesz az idén :)
A kínálat:
füstölt tarja, sült hús, zabpelyhes fasírt szelet, csirketorta, sajttekercs,
nyers lilakáposzta-répa-narancs saláta,
zöldségek minden mennyiségben,
natúr diókrém, és házi natúr mogyorókrém, snidlinges tormás-túrókrém,
mascarpone habos gluténmentes répatorta,
bolti kalács, házi kalács, paleo buborék kalács,
kókuszkocka...
Szerintem ebbõl már mindenki tud válogatni ;)
Na de elsõként jöjjön a buborék kalács. Róla azt kell tudni, hogy nagyon finom, és édes. Én így szeretem. A kalács legyen édes, és jöhet hozzá a sonka, a tojás, vagy bármilyen sós feltét :)
Hozzávalók:
5 tojás,
70 gr kókuszliszt,
50 gr gesztenyeliszt, (eredeti receptben 25 gr gesztenyeliszt, 25 gr makadámdióliszt)
5 ek. útifûmaghéj,
2 ek. eritrit,
1 cs. szárított élesztõ,
1 ek. méz,
150 ml kókusztej (50 ml krém, 100 ml víz),
1 banán pürésítve,
(eredeti receptben 2 ek. zsiradék - nálam ez kimaradt, mert nem igényelte a tészta)
Elkészítés:
A kókusztejet, a mézzel, és az élesztõvel összekeverjük, és rövid ideig hagyjuk magára. Addig a banánt pürésítjük, összekeverjük a lisztekkel, majd a tojást felverjük, és hozzáforgatjuk. Mehet bele a kókusztejes keverék, végül az útifûmaghéj.
Hagyjuk állni, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belõle, és a kizsírozott, kilisztezett (tápióka, vagy gesztenyeliszt) max 18 cm-es csatos tortaforma alját kirakjuk a gombócokkal.
Légkeveréses 165 fokos sütõben 45 percig sütjük. 20 perc után megkenjük egy felvert tojással, majd ha nagyon pirul lefedjük a tetejét zsírpapírral.
Forrás: Kunné Bea receptje Paleo, Büntetlen örömök