Húsvéti almás-répás joghurt

2012-03-30

sponsored links

A magyarországi joghurt felhozatal lássuk be unalmas. Minõségben is hagy kívánnivalót maga után. Jó hír azonban, hogy ezen lehet változtatni. Persze nem a joghurtgyárak fogják kiszolgálni az igényeinket, nekünk magunknak kell errõl gondoskodni. Ez viszont kis energiával megoldható.

Készítettem már néhány joghurtot itt a blogon, mert szerintem ez azt egyik legkönnyebben elõállítható desszert, ami számos elõnnyel bír, ebbõl is látni fogjátok, hogy a joghurt sok mindent elbír. Barackos, céklás-körtés, ribizlis.

A mai pedig egyszerûen lenyûgözõ. Sajnálom, hogy amikor a gyerekeim kicsik voltak, nem ezzel szoktattam rá õket a joghurt evésre. Szerencsére viszont most sem késõ megetetni vele õket.

A húsvét elengedhetetlen szimbóluma a répa. Ebbe is került, méghozzá az alma mellé. Halkan megjegyzem, most hogy írom a posztot, az is eszembe jutott, hogy ha húsvétra készül, és az ünnepi asztalra kerül, a felnõttek kaphatnának a gyümölcsrétegbe egy kevéske Calvadost is, részint irodalmi, részint íz értéke miatt.

(Ugye megírja nekem valaki, hogy a Calvados hol, hogyan és kivel kapcsolódik az irodalomhoz? Köszi elõre is. )

Tehát nagyszerû könnyû desszert egy atomikusan durva húsvéti napon a sonka a torma a tojás, és a kalács után.


Hozzávalók:

2 nagy savanykás alma

2 közepes répa ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2012/03/30/hus...

sponsored links

Keres?s