Húsvéti almás-répás joghurt
sponsored links
A magyarországi joghurt felhozatal lássuk be unalmas. Minõségben is hagy kívánnivalót maga után. Jó hír azonban, hogy ezen lehet változtatni. Persze nem a joghurtgyárak fogják kiszolgálni az igényeinket, nekünk magunknak kell errõl gondoskodni. Ez viszont kis energiával megoldható.
Készítettem már néhány joghurtot itt a blogon, mert szerintem ez azt egyik legkönnyebben elõállítható desszert, ami számos elõnnyel bír, ebbõl is látni fogjátok, hogy a joghurt sok mindent elbír. Barackos, céklás-körtés, ribizlis.
A mai pedig egyszerûen lenyûgözõ. Sajnálom, hogy amikor a gyerekeim kicsik voltak, nem ezzel szoktattam rá õket a joghurt evésre. Szerencsére viszont most sem késõ megetetni vele õket.
A húsvét elengedhetetlen szimbóluma a répa. Ebbe is került, méghozzá az alma mellé. Halkan megjegyzem, most hogy írom a posztot, az is eszembe jutott, hogy ha húsvétra készül, és az ünnepi asztalra kerül, a felnõttek kaphatnának a gyümölcsrétegbe egy kevéske Calvadost is, részint irodalmi, részint íz értéke miatt.
(Ugye megírja nekem valaki, hogy a Calvados hol, hogyan és kivel kapcsolódik az irodalomhoz? Köszi elõre is. )
Tehát nagyszerû könnyû desszert egy atomikusan durva húsvéti napon a sonka a torma a tojás, és a kalács után.
Hozzávalók:
2 nagy savanykás alma
2 közepes répa ...