Húsvéti ajánló

2012-04-03

sponsored links


Hankka hívott játszani, köszönöm.  Nem is könnyû dolog összeszedni a recepteket .

Hogy mit ajánlok Húsvétra ???

Három nappal elõtte még gõzöm sincs mit fogok fõzni.  Hogy mit nem azt tudom:

NYULAT NEM ! 

Egyrészt túl hasonlít a macskára, és itt nekem  van két díszpéldány, másrészt Anna lányoméknak van két törpenyula?? hát nyulat mégsemJ   Próbálkoztam karácsonykor, a kutya az jól járt vele.

Pénteken természetesen    HALÁSZLÉ    bajai módra, tésztával,bográcsban, férfiember által fõzve. Én majd kifõzöm a tésztát, sõt talán gyúrok frisset bele.

Felénk a fõtt sonkát kaláccsal eszik, tehát a kalács azbiztos. Sõt a szomszédoknak is szoktam, bár azt hiszem az idén ez elmarad, nem lesz rá idõm.

Akarok kenyérben sült sonkát, tavaly kipróbáltam, nagyon tetszett annak, aki kóstolta. Ehhez nincs receptem, akármelyik kenyértésztával lehet sütni, a sonkát elõbb meg kell fõzni.

A HÚSLEVEST  mindenki szereti, a kicsiknek is kiváló, benne a sokféle zöldség  meg a finom leveshús, van aki ezzel jóllakik.

Jó szívvel ajánlom, úgyis mindenki medvehagyma lázban ég, a TÖLTÖTT CSIRKECOMBOT .
Családnak, vendégeknek akárkinek sütöttem, odavolt meg vissza, olyan finom.
Ha pedig elfogy a medvehagyma, próbáljátok ki kaporral, úgy még finomabb.


Mellé egy finom   SALÁTA    pont elég.


Ha van vállalkozó, bográcsban fõzhet pörköltet.  Kibicek töltik a poharat, és adják a tanácsokat, hogy hogyan is lenne még jobb J


A BÁRÁNYNAK  ugyan egyesek szerint bárány íze van,  de alkalmanként megkockáztatom.

És a sütemények.
Kell, ami    több napig eláll,    ha jön locsolkodó,megkínálhatjuk vele. 


Kell valami  SÓS.

 Vagy valami  POGÁCSA.


Az édes az   HÁZI KRÉMES lesz, vagy egyszerûen , a BABETT   által sütött mézes francia.


Van még tervbe reggelire nyuszizsemle,

és ha még éhes lesz valaki, akkor teljesítem a ...

Folytats a blogon ... gondaanyu.blogspot.com/2012/04/husvet...

sponsored links

Keres?s