Húsvéti ajánló
sponsored links
Hankka hívott játszani, köszönöm. Nem is könnyû dolog összeszedni a recepteket .
Hogy mit ajánlok Húsvétra ???
Három nappal elõtte még gõzöm sincs mit fogok fõzni. Hogy mit nem azt tudom:
NYULAT NEM !
Egyrészt túl hasonlít a macskára, és itt nekem van két díszpéldány, másrészt Anna lányoméknak van két törpenyula?? hát nyulat mégsemJ Próbálkoztam karácsonykor, a kutya az jól járt vele.
Pénteken természetesen HALÁSZLÉ bajai módra, tésztával,bográcsban, férfiember által fõzve. Én majd kifõzöm a tésztát, sõt talán gyúrok frisset bele.
Felénk a fõtt sonkát kaláccsal eszik, tehát a kalács azbiztos. Sõt a szomszédoknak is szoktam, bár azt hiszem az idén ez elmarad, nem lesz rá idõm.
Akarok kenyérben sült sonkát, tavaly kipróbáltam, nagyon tetszett annak, aki kóstolta. Ehhez nincs receptem, akármelyik kenyértésztával lehet sütni, a sonkát elõbb meg kell fõzni.
A HÚSLEVEST mindenki szereti, a kicsiknek is kiváló, benne a sokféle zöldség meg a finom leveshús, van aki ezzel jóllakik.
Jó szívvel ajánlom, úgyis mindenki medvehagyma lázban ég, a TÖLTÖTT CSIRKECOMBOT .
Családnak, vendégeknek akárkinek sütöttem, odavolt meg vissza, olyan finom.
Ha pedig elfogy a medvehagyma, próbáljátok ki kaporral, úgy még finomabb.
Mellé egy finom SALÁTA pont elég.
Ha van vállalkozó, bográcsban fõzhet pörköltet. Kibicek töltik a poharat, és adják a tanácsokat, hogy hogyan is lenne még jobb J
A BÁRÁNYNAK ugyan egyesek szerint bárány íze van, de alkalmanként megkockáztatom.
És a sütemények.
Kell, ami több napig eláll, ha jön locsolkodó,megkínálhatjuk vele.
Kell valami SÓS.
Vagy valami POGÁCSA.
Az édes az HÁZI KRÉMES lesz, vagy egyszerûen , a BABETT által sütött mézes francia.
Van még tervbe reggelire nyuszizsemle,
és ha még éhes lesz valaki, akkor teljesítem a ...