Húsvéti ajánlat
sponsored links
Köszönöm Tücsinek, hogy meghívott erre a nagyon kedves és hasznos játékra, ami lényegében arról szól, hogy össze kell állítani egy húsvéti menüajánlót. Nos, a fenti képen látható hidegtálat ajánlom, illetve a lenti képen láthatót.
Kis eltérés van a két tál között, ugyanis az egyiken töltött csirkecomb, míg a másikon sárgarépás csirkevagdalt van. És most azt is elárulom, hogy az utóbbi két napban azért blogoltam annyira õrült iramban, hogy itt most alább rendre megmutathassam külön-külön is a hidegtálon láthatókat. A hidegtálakról még annyit, hogy a tálalás a lányom mûve, na meg a mókás tyúkocska és kakaska is. Elõbb azonban jöjjön két jó leves, amit húsvétra ajánlok.
Idén biztos ezt a levest teszem húsvét napján ebédkor az asztalra, már megvettem a kacsafarhátat.
Ezt a levest minden bizonnyal húsvét után fogom megfõzni valamikor, de ajánlom, mert Erdélyben hagyományosan ez a leves is a húsvéti ünnepkörhöz tartozik. A bárányt már megrendeltem, holnap viszi a szomszéd édesanyámhoz, aztán onnan majd este Rozival, a pótleányommal hozzuk el.
Ez a finomság sonka helyett lesz, a csülök a hûtõben vár.
Nem valószínû, hogy ez a finomság idén az asztalra kerül nálunk, de csak azért, mert nem akarom teljesen megismételni a néhány héttel ezelõtt készült hidegtálat. Az viszont biztos, hogy lesz valami darált húsból, de még nem találtam ki, hogy mi.
Azt hiszem, ilyent is készítek, mert díszíti a tálat és nagyon szeretjük.
Ilyet viszont egész biztos nem készítek, mert nálunk idén is hagyományosan töltött bárány lesz, aminek a receptjét megtaláljátok az egy évvel ezelõtti húsvéti ajánlómban. Süteményt most nem ajánlok, mert semmi ...