Húsvét után?

2014-04-25

sponsored links

Igen, ilyenkor jönnek a szokásos ötletek a maradék tojás illetve sonka hasznosítására. Nekem viszont más jutott eszembe.

A maradék sonka-fõzõlével már elkészült egy adag lencsefõzelék, sólethez meg most nincs elég ember, ezért rögtönöztem. Komolyan sajnálom kiönteni ezt az ízes lét, ezért egy gyors kis leveskét készítettem vele.

A végeredmény egy laktató, kissé csípõs, citrommal savanyított fogás lett.

Én utána már nem is ettem másodikat, a liszt pedig szénhidrátcsökkentett volt, de természetesen erre csak a fogyókúrázóknak kell figyelni :)

Gyors leves füstölt sonkalével

DSC_1956s

Hozzávalók 4 fõre:

1,6 l füstölt lé

1 konzerv fehérbab

1 konzerv csicseriborsó

2 kk darált erõs paprika

5 dkg rizs

1 csokor petrezselyem

1 kis citrom leve

2 ek tejföl

1 ek liszt

Só, bors



Felforraljuk a sonkalét, beleöntjük fõni a rizst, hozzáadjuk az erõs paprikát is. Mikor már majdnem puha, beleöntjük a lecsepegtetett babot és csicseriborsót. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd egy-két merõkanál levessel is simára keverjük. Visszaöntjük a többihez, megvárjuk, míg besûrûsödik. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd a citrommal savanyítjuk. Végül megkóstoljuk, ha kell, sózzuk és alaposan megborsozzuk.

DSC_1954s


Hasonló bejegyzések:




O
Bede Robi ötleteibõl


P1010064s
Lelkiismeret-furdalás nélkül



Tojás


DSC_0913s
Szovjet kaják




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s