Húsvét recycled - sonkás, tormás palacsinta torta
sponsored links
Szombat estére sokat ígérõ vacsora programunk volt, ezért Húsvét ide, Nagyszombat oda, semmiféle fõzést nem terveztem otthonra. Na de hát próbáljuk megértetni ezt a praktikus megfontolást egy reggeltõl kerti munkára fogott férfiemberrel. Nekem nem sikerült. Amikor kb. ötödször jegyezte meg, hogy a hangos korgás az nem véletlen, annak nyomós oka van, és hogy fogom-e bírni ezt hallgatni a késõ esti órákig, akkor feladtam a racionális érvelést, elõszedtem az eredetileg más célra vásárolt sonkát, tojást, és tormát a hûtõbõl, aztán nekiálltam improvizálni. Jogosan merül föl a kérdés, hogy ha mindez a múlt héten történt, akkor mire föl a recycled cím? Hát arra, hogy idõ hiányában csak most van alkalmam posztolni, most, amikor már rég túl van mindenki a klasszikus menüsorokon, és valószínûleg egy éven belül nem tervezi se sonka, se tojás, se kalács, és általában semminemû élelmiszer fogyasztását. Ám de ha valamiért mégis úgy alakult, hogy nem fogyott el minden, a kutyánk is undorral fordul el, ha kínáljuk, viszont kidobásra se visz rá a lélek, akkor ez egy egyszerû módja a maradékok felhasználásának.
Hozzávalók:
Palacsinta
5 dkg búzaliszt (nálam fehér tönköly)
3 dkg világos rozsliszt (ennek hiányában teljes kiõrlésû/sima búzaliszt)
1,7 dl tej
2 db kis vagy 1 db nagy tojás
2 ek növényi olaj + a sütéshez
fél kk só
Töltelék ...