Húsvét - Húsvéti gesztenyés kalács
sponsored links
A Húsvéti, ünnepi asztal elengedhetetlen kelléke a tojás, a sonka, és a torma mellett, az egyszerû foszlós kalács is. Nálunk a sárga túró is ide sorolandó. Ezek nélkül az ételek nélkül, nálunk, egyszerûen nincs Húsvét. Na jó, persze, nem ezen múlik az ünnep léte, de ez egy tradíció, amit mi szeretünk. A foszlós kalács mellett, nagyon sokféle kalácsot szoktam készíteni, különbözõ ízesítéssel. Amit most hoztam, egy nagyon mutatós, de igazából egy egyszerû gesztenyés változat. Tudom, most azt kérdezitek, miért pont gesztenyés? Merthogy a gesztenye õsszel terem, nem tavasszal? Inkább karácsonyi édességekhez használjuk, mint húsvétra? De miért ne lehetne húsvétra is? A válasz nagyon prózai: mivel állandóan kapható, mindenhol a fagyasztott gesztenyemassza és nagyon könnyen felhasználható. Persze az igazi az, mikor mi magunk sütjük, hámozzuk. De a fagyasztott cukrozott és cukrozatlan masszák közül is található jó minõségû, megbízható termék. Manapság minden változatban megtalálható, cukrozott, cukrozatlan, mézes egészben sült gesztenye vagy bio gesztenyemassza, ami vegyszermentes gazdálkodásból származik, nem adnak hozzá aromát, csak biocukrot, de találkoztam már édesítõszerrel készülttel is. Szóval, egész évben készíthetünk gesztenyés finomságokat......
Hozzávalók:
60 dkg simaliszt
2 tojássárgája + 1 a kenéshez
3 dl langyos tej, (ha lehet, házi)
3 evõkanál barna nádcukor ...