Húsvét

2012-04-09

sponsored links


Képek a húsvéti asztalról:)
A hagyományoknak megfelelõen került rá fõtt, házilag füstölt sonka, a sonka levében fõtt tojással. A füstölt sonkát nyersen, vékonyra szeletelve is nagyon szeretjük, így ez sem maradhat el. Ott a helye az asztalon, a foszlós édes kalács társaságában.

Frissen szedett zöldhagyma a kertbõl, ropogósan zsenge, egyszerûen imádjuk. A saláta és a retek a piacról került ide, friss tavaszi ízek, nagyon vártuk már. Sonkához természetesen kötelezõ  a torma, ami nálunk mártás formájában készül. Én magam reszeltem, de sikerült kivédenem a könnyezést, sírást. Amint lereszeltem egy evõkanálnyit, azonnal elkevertem a majonézes tejfölös szósszal, így nem volt ideje a tormagõznek eljutni a szememig.

Korábban írtam, hogy a zserbó nálunk tipikusan húsvéti sütemény, máskor nem is készül, ez most is így volt. Mákos zserbónak tavaly nagy sikere volt, ezért ebben az évben sem maradhat el. Hogy azért legyen valami habos-babos is, férjem nagy kedvence a gesztenyés tejszínes kocka is  asztalra kerül.

Ebben az évben is  sütöttem sós süteményt, sajtos rúd, valamint  sajtos roló formájában. Mindkettõ ugyanabból ...

Folytats a blogon ... loncivendegloje.blogspot.com/2012/04/...

sponsored links

Keres?s