Húsvét 2012
sponsored links
Hát elég rendhagyó volt a Húsvétunk az idén azzal, hogy Nagypapi csak vasárnap késõ este ért haza. Sajnos a gép amivel jött volna csak másfél órás késéssel tudott felszállni, természetes így, hogy késõbb is érkezett 17.45 helyett 19.17-kor. Legkisebbikem és Barátnõje mentek fel érte. Mire hazaértek majdnem fél 10 volt, így késõi vacsorával vártam Õket. Legnagyobbikom és Barátnõje itthon maradt velem, hogy én se legyek egyedül. Aztán a késõi húsvéti vacsorán hatan ültük körül az asztalt. Fõztem egy nagy fazék tárkonyos csirkeragulevest, de azt az este senki sem kért így ma nem kellett levest fõznöm. A fõfogáshoz a Legnagyobbikom által elõzõ nap kifogott harcsa filéje (kevés csípõs piros arannyal, sóval és 1-2 csipet fokhagyma granulátummal bepácolva) és kb. 10 szelet sóval megpergetett, kiklopfolt csirkemell szolgált alapanyagul. Valami különlegeset szerettem volna, de a fiúk leszavazták, rákezdtek, hogy jaaaj nee mááár! Legkisebbikem rántott csirkemellre, Legnagyobbikom orly módon sült haracsafilére szavazott. Ebbõl jött a kompromisszumos megoldás (mert nem volt kedvem külön orly masszát kavarni és tojást felverni a rántott húshoz). Elõször házi készítésû morzsába, majd az orly masszába (2 db tojás, liszt, só, jéghideg sör, kicsit sûrûbb palacsintatésztává keverve) mártottam halszeleteket és irány a forró olaj. Ami rántott húsnak-halnak készült, azzal is így jártam el, csak az orly-s bemártás után újra zsemlemorzsába forgattam és úgy sütöttem ki. Ha úgy vettem észre, hogy az orly massza kicsit besûrûsödött (a lepotyogó zsemlemorzsától), akkor öntöttem hozzá kis sört, vagy ütöttem bele még 1 tojást, és meg is sóztam kicsit. Sültkrumpli volt a frissensültek körete, a fiatalok majonézt is kértek hozzá. Isteni ropogós és szaftos lett a hal is és a csirkemell is. Érdemes ...