Hússal rakott karalábé

2013-09-27

sponsored links


Ez az az étel, ami nagy valószínûséggel kimaradt volna az életembõl, ha nem kapok egy gyerekfej nagyságú karalábét. Olyan nagy volt, hogy nem tudtam mihez kezdhetnék vele. Arra gondoltam, hogy biztosan fás lesz, így hamar megszabadulok tõle, de ahogy megpucoltam és megkóstoltam, nemhogy fás nem volt, de nagyon finom, édeskés ízû, roppanós fajtához volt szerencsém. Pucolás után 1,3 kg-ot nyomott a drága, 30 dkg nyersen került elfogyasztásra -majdnem az egész-, az 1 kg-ból pedig valamit ki kellett találnom, ha már ilyen finom volt. Felcsaptam Horváth Rozi szakácskönyvét -mi mást?- és több karalábés recept is volt benne. Ez a rakott karalábé tetszett meg, így ez készült el. Elsõre érdekes, de nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók (4-6 személyre):

1 kg zsenge karalábé
0,5 kg darált hús (lapockából)
12,5 dkg rizs
1 közepes fej hagyma
1 nagy pohár zsíros tejföl ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LbasFazkFakan...

sponsored links

Keres?s