Hússal bánjunk módjával: együnk mogyorót céklával!
sponsored links
A hétköznapi vegalétben nem is az a legnehezebb, hogy egy ételbõl hogy tudom kihagyni a húst, hanem az, hogy ilyenkor a köretek szerepe felértékelõdik. Amíg leteszünk az asztalra egy tányért is beterítõ rántott húst, addig szinte édes mindegy, milyen köret van hozzá (vagy inkább alatta). Egy pörkölt esetében dettó: krumpli, nokedli? Tök mindegy. A pörkölt magában is teljes értékû, hát még kenyérrel. De ha nincs ott a tányéron a félcsülök, csak mondjuk egy sovány szelet hal, akkor már nem elég a sima rizibizi (ami egyébként kiváló köret), vagy a zöldséges tészta. Kombinálni és machinálni kell, mielõtt ráununk a reflex-szerû hús-mellé köretekre, és ahogy alább száll a vegán lelkesedés azon kapjuk magunkat, hogy frusztrációnkon a Lehel-csarnok kolbászsütõjénél enyhítünk. De nem csüggedünk, mert van még lelemény, utolsó erõnkkel elõkapjuk a 6 évvel ezelõtti TV Paprika magazint, és mit látunk? Mit látunk? Az én imádott céklámat mogyoróval tálalva. Mielõtt bárki kekeckedne, leszögezem: céklához úgy passzol a mogyoró, mint a sörhöz a virsli, vagy Barney Stinsonhoz az öltöny.
hozzávalók:
- 1 kg cékla
- 10 deka tisztított mogyoró
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem ...