Húspogácsák ajvárral

2011-10-27

sponsored links

Azt azért nem merem ideírni, hogy pljeskavica, pedig annak indult. De hát pont ma nem volt a boltban marhahús, márpedig ehhez a húspogácsához (délszláv "hamburgerhúshoz"), legalább két, de inkább háromféle darált hús szükségeltetik. No meg állítólag egy napos sóban állás, ami nálam egy órányira rövidült, ez is elég volt azonban ahhoz, hogy a hús állaga átstrukturálódjon. És akkor a faszénparázsról még nem is beszéltem... Ennek ellenére mindenki lelkesen ette, köztük én is, mivel igazából egyetlen dolog miatt készült ez a fajta húsétel: ajvárt akartam enni. Az ebéd egyébként abszolút hozta a horvátországi nyaralás fílinget, még ha nem is volt minden pont ugyanolyan, természetesen... 

0.5 kg darált sertéshúst (ez esetben soványabb lapocka) 

besóztam, alaposan átgyúrtam, majd egy órán át állni hagytam. Ekkor ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/10/27/husp...

sponsored links

Keres?s