Húspogácsa és saláta avagy Az ízletes vacsi

2017-03-07

sponsored links

A tegnapi vacsim annyira bejövõs volt, hogy ma is ilye  ehh, inkább majd holnap, vagy mégis ma...meg holnap, lehet hogy minden nap...egy darabig...? ilyen a szelaví!





KAPROS HÚSPOGÁCSÁK, 
  ÍZLETES BURGONYASALÁTÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg sertés darált hús
2 db tojás
4-5 ek. zsemlemorzsa
4 tk. dijoni mustár
1 kg burgonya
5-8 dkg sárgarépa
5 ek. ecetes torma
3-4 ek. fehérbor ecet
kapor
bors, só 
sajt
olívaolaj
A burgonyát héjában megfõzzük.
2 dl. hideg vízzel elkeverjük a tormát, hozzáadjuk a borecetet, sózzuk borsozzuk és belereszeljük a sárgarépát; alaposan összekeverjük (ízlés szerint egy csipet cukrot adhatunk hozzá).
A burgonyát meghámozzuk és még langyosan beleforgatjuk az öntetbe, olívaolajjal meglocsolva, jól lehûtjük.
A darált húst a tojásokkal a mustárral, sóval, borssal, egy jó adag aprított kaporral, és a zsemlemorzsával alaposan összekeverjük.
8 db formás kis pogácsát formálunk belõle és zsiradékban kisütjük.
Tálaláskor reszelt sajttal (Parmesan) megszórjuk.





Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/03/...

sponsored links

Keres?s