Húsos-zöldséges pite.

2017-03-28

sponsored links




A leveles tészta, a húsos-zöldséges töltelékkel egyszerûen összeállítható, majd irány a sütõ, és nekünk nincs is más dolgunk, mit türelmesen várakozni. A csirkemellet pár perc alatt elõsütöttem, majd a visszamaradt zsiradékban roppanósra pároltam a zöldségeket. Én elõnyújtott leveles tésztát használtam, így egyszerûen csak ki kellett vele bélelni a piteformát, majd mehetett bele a töltelék, végül pedig szintén leveles tésztával fedtem le. A leesõ tésztarészeket pedig ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés sajttal, majd süssük ropogósra. Így nemcsak egy finom sós pitét tudunk feltálalni, hanem egy kis nassolni valót is.





Hozzávalók:

2 cs leveles tészta
1 csirkemellfilé
1 db póréhagyma
1 db zsenge cukkini
2 db tojás (nagy)
2 dl fõzõtejszín (krémes állagú)
1 ek liszt (púpozott)
õrölt színes bors
3 dkg vaj
2 ek kukoricacsíra olaj (gyömbér és citromfû ízû)
1 kisebb tojás a tészta lekenéséhez






A csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, forgassuk össze, és hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a húst, majd süssük pár percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre hogy kihûljön.

A póréhagymát vágjuk félbe, majd vágjuk fel kb. 2 cm-es darabokra. A cukkinit vágjuk fel vastagabb szeletekre, majd a szeleteket negyedeljük.

A hús sütésénél visszamaradt olajhoz adjuk hozzá a vajat, majd hevítsük fel. 

Ezután elõször adjuk hozzá a pórét, sózzuk, borsozzuk, és amikor kissé összeesett, adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit, majd pároljuk roppanósra, és utána hûtsük ki. 

Egy tálba öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá az egész tojásokat, a lisztet, egy kevés sót és õrölt borsot, majd keverjük simára. (a sóval és a borssal óvatosan bánjunk, mert a többi hozzávalót is ízesítettük)

Ezután adjuk hozzá az elõsütött csirkemellet, és a párolt pórés-cukkinit, majd óvatosan forgassuk össze.

Az egyik elõnyújtott leveles tésztával béleljük ki a piteformát, majd öntsük bele a húsos-zöldséges masszát.

Ezután a tészta szélét kenjük le tojással, és helyezzük rá a másik leveles tésztát, majd egy sodrófát görgessünk végig a piteformán, hogy a tésztát szépen elváljon.(a leesõ tésztából pl. süssünk sós rudat)

A tésztát ezután kenjük le tojással, és több helyen böködjük meg villával, hogy sütés közben a gõz távozni tudjon.

Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük 40-45 perc alatt szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)

A sütõbõl kivéve hagyjuk a formában hûlni, majd helyezzük rácsra, és hûtsük ki. 




Tálalás elõtt ízlés szerint szeleteljük fel a pitét és úgy kínáljuk. Langyosan és hidegen is nagyon finom.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/03/h...

sponsored links

Keres?s